Hem Nyheter Tävlingar Resultat Sponsorer Kontakt
Täta fighter

för 1 år sedan av Patrik Pettersson
Tack alla förare

SMK Södermanland bjöd på en bra banstäckning under deltävling 1 i Hojbutiken Cup 2023.

Dryga hundra-talet förare kom till start i Eskilstuna. Klockan 09.00 släpptes de första förarna iväg i klasserna Dam, Motion 24-39, 40-49, 50+, E0 & E1

I Dam klassen var MX drottningen Matilda Huss på plats och visade omgående på varv ett var skåpet skulle stå, Matilda vann ohotad, tvåa blev ytterligare en MX-tjej i form av hemmaåkaren Tuva Bernhardsson, trea Linda Palm, fyra Cornelia Lindblad, femma Frida Skog och sexa Elin Hernodh.

I klassen Motion 24-39 segrade Finspångs MS Joakim Hillström efter tre körda varv med 13 sekunder före tvåan Jimmy Tannegård FMCK Strängnäs, trea kom Gnesta MK föraren Rasmus Eriksson, tyvärr försvann ledaren efter två varv Oscar Mannsbart SMK Vingåker.

I klassen Motion 40-49 vann hemmaåkaren Robin Berg efter fin körning, två och distanserad med 29 sekunder blev Christer Huss Göta MS, trea Finspångs MS Jim Rundblad.

I klassen 50+ dominerade Roger Berglund Försvarsmaktens EK totalt, två Roger Lindmark Hedeby MCK, trea blev Marcus Söderqvist SMK Vingåker med endast en sekunds marginal till fyran Jonas Green Göta MS. I E1 klassen dominerade Botkyrka MK förarna och bäst var Linus Smolsky före Casper Averbo & Nils Anderberg. I E0 klassen körde USM föraren Alex Åhlén FMCK Strängnäs hem en säker seger före hemmaåkaren Benjamin Askeljung & Sebastian Brodin Örebro EK.

Vinst i Elit klassen och även dagens total-segare blev SM förare Joakim Nordin SMK Gävle efter en stabil körning under de fem varven. Bredd klassen vanns av Tobias Engström Åsätra MK före Robert Forsberg Björkviks MC och Andreas Lindgren Värmdö MK. Dagens underhållning stod juniorförarna Leo Aaltonen, Anton & Erik Karlsson för, efter fyra körda varv var Leo i en knapp ledning, inför det femte och sista varvet skiljde det endast 2 sekunder mellan etta och trean. På det sista varvet visade det sig att Anton Karlsson var starkast, tvåa kom gott kämpades Leo Aaltonen medans Erik Karlsson gjorde ett par misstag på sista varvet vilket gjorde att Erik missade maxtiden och blev till slut 8:a.

Tack alla förare för fina prestationer & Tack till arrangören SMK Södermanland!